Hoe zit het nou precies met nevenactiviteiten? En wat zijn de mogelijkheden voor publiek/private samenwerking? Wat zijn de afwegingen voor het Commissariaat en waar letten zij op? Workshop van het Commissariaat voor de Media door juristen Ronald van den Broek, Nienke Meester en Nancy van den Brink.

 Presentatie nevenactiviteiten

Babette P. Aalberts heeft verschillende workshops verzorgd tijdens de ROOS Dagen over juridische zaken voor regionale omroepn. Voor haar workshop op de ROOS Dagen van 2009 maakte ze een reader over contractrecht bij productieovereenkomsten. Babette was onder meer oprichter en partner bij Adam Legal, welk kantoor inmiddels is opgegaan in ABC Lega

 Productieovereenkomsten

Met de komst van internet is een oneindig archief ontstaan, met voor- en nadelen. Niet iedereen vindt het prettig dat steeds opnieuw wordt opgerakeld hoe hij of zij ooit in de fout is gegaan. Redacties wordt regelmatig gevraagd om pagina’s te verwijderen. Bestaat er een recht om vergeten te worden? Met welke juridische vragen heeft een journalist nog meer te maken om de kans op procedures te verkleinen, bij citeren, met het oog op privacy, portretrecht of het auteursrecht? Mediajurist Dylan Griffiths vertelde aan de hand van een aantal journalistieke cases wat de juridische grenzen zijn. Het verslag is hier terug te lezen.